VÄLKOMMEN

Årsmöte 8 september
2020-07-30 13:08
Moälvens IBK håller årsmöte den 8 september.

Lokal: Återkommer om plats
Tid: 18:00
Fortsatt regi
2020-05-19 14:41
Kan idag meddela att Moälvens IBK kommer att fortsätta i vanlig regi under de närmsta åren.
Kandidat till ordförande är nu klar.

Örnligan 2020/2021
2020-04-22 09:19
Örnligan kommer Ej att bedrivas i samma regi som tidigare år via GK IBS.
Från och med kommande säsong 2020/2021 kommer Västernorrlands Innebandyförbund att bedriva dessa sammandrag.
Hur upplägget kommer att se ut är i skrivande stund oklart.
Mer information kommer då vi vet mera.
Svar på varför vi valde att avsluta så snabbt
2020-03-19 14:50

Som ni alla vet så ställde vi in hela innebandysäsongen pga Covid-19.

Det har kommit in några frågor. Svarar här nedan på det.

* Varför avsluta alla träningar då skolan inte har stängt?
-Skolplikt har vi i Sverige.
Att träna röra på sig för att må bättre det är bra för alla. Men det finns andra sätt att röra på sig än lagidrott där kroppskontakt förekommer och innebandy är en sport med kroppskontakt.
Exempel...
Om Pelle bär på smittan utan att veta av det och har alldeles nyss nyst/hostat i armvecket och några sekunder senare kommer i kamp om boll mot Olle. Olle kommer åt Pelles armveck med sin hand.. Väl tillbaka på bänken så rinner svetten i ansiktet och Olle torkar bort med sin hand som han nu nyss fått Pelles nysning/hostning på.
Vad händer då? Tillhör Olle riskgruppen. Förälderna tar Olles klubba ut till bilen. Fick föräldern smitta på sig? Kedjan kan bli lång.

* Alla träffas på skolan, då kan man väl träna ändå?
-Vad som sagts från Folkhälsomyndigheten är att vi skall minimera exponering med andra. Vilket vi då tog ett beslut på att hjälpa till att minimera exponering med andra genom att avsluta säsongen helt och hållet.

* Men det är bara de som är i riskgrupper som blir sjuka.
Ja, så är det förmedlat från Folkhälsomyndigheten.
Vet vi vem som vi har runtomkring oss som är i riskgruppen? Vem är smittbärare? Det kan vi inte veta.
Vad vi vet så har vi några i vår förening som ligger på gränsen eller till och med är i riskgruppen, samt så har vi de utanför idrotten och skolan som också ligger i denna riskgrupp.
Ska vi då utsätta dom för större risk än nödvändigt? Känns då inte som om att vi alla tar vårt ansvar ifall vi trotsar och kör som vanligt.

Alla måste vi dra vårt strå till stacken.

Vi kan också hålla med om att det blivit en aning hysteri i och med detta.
Men samtidigt så kan vi heller inte blunda för det.
Hur vi än vänder och vrider på oss så kommer vi aldrig få ett svar på vad som är rätt eller fel.

Hoppas vi rett ut några frågetecken på hur vi sett på denna fråga.

Väl mött
Säsongen avslutas 13 mars 2020 pga Covid-19
2020-03-13 20:30
Under dagen/kvällen så har vi i styrelsen fört diskussioner angående har vi skall göra kring träningar.

Vi har kommit fram till att vi som förening lägger ner all verksamhet gällande träningar för denna säsong.
Då cuper och alla matcher blivit inställda så finns där heller inget att träna inför. Därav detta beslut.
Som förening lägger vi störst vikt på hälsan för våra aktiva, samt för alla i dess närhet runt omkring i vårt avlånga land.
Det är en olustig situation som vi hamnat i. Även om det nu är få som insjuknat i just Västernorrland så här långt. Vi nu gjort vad vi kan för att stoppa ytterligare spridning av Covid-19.

Vi hoppas på Er förståelse i detta beslut och hoppas att ingen insjuknar.

Tack för denna säsong och på återseende i höst!

Pontus Nordin