VÄLKOMMEN

Komplettering Ravelli, sista dag 14 dec
2020-11-20 04:12
Stöd Moälvens IBK genom att handla produkter från Ravelli. Då går det bra att handla via QR-koden här ovan i bild.
Missat att handla julklappar, kanske du själv behöver fylla på garderoben eller behöver komplettera lite från tidigare beställningar.
Klicka på länken här är för att handla produkter direkt från Ravelli.

Går även bra att använda sig av en QR-läsare för att komma till webshoppen.

Riktlinjer från FHM
2020-11-16 20:54
Under kvällen var föreningar som ligger under Riksidrottsförbundets vingar kallade till ett digitalt möte. Riksidrottsförbundet, smittskydd(FHM) och SISU höll i denna träff.
Det var en del information att ta ta in, en del saker som gäller lite olika idrotter så som ishockey, fotboll, isracing, ridsport, innebandy, alpint, gym, tennis m.m. Så en salig blandning med idrotter.
Men alla idrotter hade samma riktlinjer att följa.

Lite enkelt sammanfattat vad som gäller innebandyn:

• Alla seriematcher från dagens datum 16 november stryks helt fram tills dess att matcher tillåts igen.
  • Träningsmatcher är Ej tillåtna
  • Träningar kan fortlöpa för spelare födda 2005 och yngre.
  • Minimera antalet föräldrar under träningar (endast ledare, i den mån det går)
  • Fortsätt att byta om och duscha hemma innan träning.
  • Undvik i största mån att mötas i korridorer.
  • Tvätta händer med tvål och varmt vatten. Bättre en gång för mycket än för lite. Tvätta händer det sista Ni gör innan ni åker hemifrån samt att tvätta på plats i anknytning till hallen(använd handsprit vid brist på tvål).
  • Ej tillåtet att träna med ett annat lag/förening, ej heller med annat lag inom samma förening.
  • Skapa ej nya kontakter under denna period.

v.44 hade vi inom länet cirka 100 registrerat smittade.
v.45 ca 350 reg.smittade
v.46 över 600 reg.smittade
Totalt i nuläget  är det 15 st som vårdas på sjukhus och 2 stycken ligger nu på IVA.

Tyvärr så är detta en allt för snabbt stigande kurva på antal smittade inom länet. Den kurvan måste ner till noll och stanna där. Vi alla måste hjälpas åt med det.

Det var lite kort om vad som sas på mötet. Har tyvärr än ej fått mötesprotokollet skickat till oss.
Hittas något mera matnyttigt i det materialet så kommer det även att uppdateras på hemsidan
(kommer ej att skickas ut, uppdatera er själva via hemsidan med jämna mellanrum)

Vi inom Moälvens IBK vädjar till Er alla att följa dessa restriktioner inom och utom idrotten, så VI ALLA så snart som möjligt kan få återgå till vårt dagliga leverne utan Covid-19 restriktioner.

Se även länken från Folkhälsomyndigheten som skickades ut tidigare idag för mer information.

Moälvens IBK har än ej hunnit ha något möte för att fundera över dessa restriktioner. Kan vara så att vi hittar något som vi även behöver ta i beaktning från förenings håll. Håll er uppdaterade via hemsidan.

Lite mer info till ledare kan öven hittas på Västernorrlands innebandyförbunds sida, se länk.

• Utbildningar för ledare kommer möjligen att bli digitala OM det går. Mer info kommer från förbundet för er som anmält sig till en utbildning.
Restriktioner Västernorrland
2020-11-16 14:22
Vi som förening i Västernorrlands Län har nu också nåtts med besked om restriktioner angående Covid-19.

Alla matcher pausas från dagens datum 16 november.
Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas.

Vi kommer dock att fortsätta med träningar tills annat sägs.

Var rädd om varandra och stanna hemma vid minsta symptom, tvätta/sprita händer extra noga.

Vi som förening får mer Info från förbundet senare i kväll.
Kommer att ha ett digitalt möte med bl.a förbundet och smittskydd.17:30-18:45.

Lägger ut mer info ikväll så snart vi har något.
Uppdatera gärna er själva genom att kolla på vår hemsida med jämna mellanrum.

Pontus Nordin

Urklipp från Folkhälsomyndigheten

Från och med den 16 november uppmanas alla som vistas i Gävleborgs län och Västernorrlands län att:

• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  •  Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  •  Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Man bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor. Rådet gäller även resor till regionen från andra regioner. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att exempelvis ta sig till arbete, studier/sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.

(Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas)